• Картопля

Картопля – це універсальний овоч, який можна використовувати для приготування різноманітних страв.

Картопля є одним з основних продуктів у повсякденному раціоні багатьох людей, і картопля використовується для приготування їжі в основному тільки в очищеному вигляді. І часто буває так, що при варінні не використовуються частково очищені овочі. Зберігати очищені бульби непросто, але можливо. У цій статті ми розглянемо основні правила та способи зберігання очищеної картоплі та дізнаємось, як довго вона зберігається їстівною.

З картоплі можна приготувати близько 1000 смачних страв. Вживається у вареному, смаженому, тушкованому, смаженому вигляді. Картопля для виробництва напівфабрикатів - комбінована продукція з використанням різних інгредієнтів рослинного походження: м'ясо-картопляна макуха (з використанням вареної, подрібненої або висушеної зволоженої картопляної сировини (пластівці, гранули, крупа або сухе молоко-картопля) пюре) м'ясний рулет із бланшованих або гідратованих картопляних чіпсів тощо.

Найкраще зберігати картоплю при кімнатній температурі.

Найкращі умови зберігання картоплі – прохолодна температура повітря (від 2 до 4 градусів тепла) і вологість 86-90%. Такі умови можна забезпечити на заскленому балконі, підвалі. Дехто тримає картоплю в кладочці або коридорі. Такий варіант не зажди підходить, адже тут температура вища, і картоплі починає проростати, втрачає свою консистенцію.

Ще порада як правильно зберігати картоплю. Коли ви тільки закладаєте картоплю на зберігання після збирання врожаю, вона ще тепла, нагріта сонячними променями. Відповідно, через деякий час повітря у льосі нагрівається і температуру потрібно понизити шляхом провітрювання.

Зберігати картоплю потрібно в сухому прохолодному місці.

Картоплю, призначену для використання наприкінці зими або на початку весни, можна зберігати в ямі. Останню виривають в сухому щільному ґрунті глибиною у 2 м. Яма заповнюється до половини картоплею, а інша половина засипається спочатку сухим піском шаром 5–10 см, а потім сухою землею. Зверху над землею яму накривають соломою, торфом.

Технологія приготування: Очищену картоплю варять. Коли картопля звариться, зливають воду, а картоплю підсушують, для чого посуд з ним залишають на 5 - 7 хв. на менш гарячій ділянці плити. Варити картоплю слід невеликими партіями по мірі попиту. При тривалому зберіганні в гарячому стані у картоплі змінюється колір, погіршується смак і знижується його харчова цінність.

Загальні
Виробник Україна
Сезонність липень-травень
Умови зберігання +3...+7 °С

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре

Картопля

  • Виробник: Україна
  • Модель: kartoplya
  • Наявність: Є в наявності
  • 8.00₴


Доступні варіанти


Рекомендовані товари

Картопля молода

Картопля молода

Молода картопля - це картопля, яку збирають до того, як вона повністю виросла і не досягла своєї зрілості. Зазвичай моло..

85.00₴

картопля